CarpNews
CarpNews
     
Magazine online
Posturi TV / Publicatii
Solunare / Faze lunare
Meteo
Bucuresti
Some sun with a shower
18 °C | 6 °C
Tirgoviste
Cloudy with a few showers
14 °C | 4 °C
Brasov
Clouds and spotty showers
11 °C | 1 °C
Constanta
Mostly sunny
11 °C | 4 °C
Timisoara
A couple of showers
14 °C | 8 °C
Iasi
Low clouds
16 °C | 4 °C
Ultimul Articol
Water Craft Baits
 

Autor:
22.12.2009
Prepararea boilesurilor si a porumbului prin mijloace moderne
autor: Senzor

Vizualizari: 17504
Evaluare : Excelent

Azi vom discuta despre un subiect pe care multa lume il desconsidera sau nu ii acorda prea mare importanta : prepararea boilesurilor .

Si aici nu ma voi referi la prepararea boilesurilor avand ca scop obtinerea unui pret de productie cat mai mic, ci la obtinerea unor boilesuri care sa prinda peste, daca sunt folosite corespunzator, pe orice balta, chiar si pe apele curgatoare.

Pentru inceput avem nevoie de un mix de calitate, preferabil englezesc. Dupa ce veti folosi mixuri de la firmele SBS sau Solar ,veti intelege de ce. Preferatul meu este mixul squid & octopus de la SBS, care in amestec cu red hering de la Solar sau red crab tot de la SBS va da nastere unuia dintre cele mai bune mixuri din lume.

Bineinteles, din mix nu trebuie sa lipseasca deja celebrul robin red (condiment pe baza de boia) in proportie de 10 %.

Apoi, urmeaza substantele lichide pe care le voi lua in parte ca sa vedem exact ce rol au si ce dozaje sunt recomandate :

1. ATRACTUL (atractantul) -are 2 roluri importante : ii creaza crapului DEPENDENTA si este un puternic PURGATIV.Cu alte cuvinte, un crap care a apucat sa manance cateva bile, nu mai are stare pana nu le cauta si le mananca pe toate, purgatia puternica avand rolul de a-l mentine intr-o foame permanenta !!!!

2. AROMA- exact cum ii spune si denumirea are rolul de ... aroma ! Exista 2 tipuri de arome, cele pe baza de alcool ( foarte usor volatile, care se disperseaza rapid in apa) si cele pe baza de glicerol(mai uleioase, folosite in general vara).

3.BETAINA-are tot rol de atractant, este 100% naturala, se poate obtine si din plante si din animale. Cea mai buna se pare ca este cea obtinuta din scoica cu buza verde(GLM).Contine stimulatori de apetit si amino acizi.Creaza solubilitate stratului superior al bilelor.

4.ALCOOLUL-este recomandat sa fie prezent in componenta boilesurilor si cand apa este calda , dar mai ales pe apa rece.Are rol important in dispersia in apa a microparticolelor ,digestibilitate crescuta si valoare nutritiva crescuta .In produsele din magazine se gaseste sub denumirea de CSL(alcool pe baza de porumb), Whisky Link sau Liquid Link de la SBS.

5.COMPLEXE DE AMINO-ACIZI- au rol de atractant, lichid nutritiv, stimulator de apetit. Contin extract de ficat, splina si mucoasa gastrica, vitamine si minerale. Se gasesc sub denumirea de Amino-PPC,Attractamino, Nutramino, Multimino.

Iata si o reteta , pe care o folosesc de vreo doi ani cu rezultate bune :

Mix : -1 kg squid & octopus SBS

-1 kg red hering Solar

-0,2 kg robin red.

Se amesteca bine cele 3 mixuri, pana la omogenizare.

Lichide :-atract squid & octopus SBS 120 ml

-aroma squid & octopus SBS 20 ml

-betaina 3 linguri mari

-whisky link 100 ml

-amino-ppc 30 ml

-attractamino 30 ml

-20 de oua.

Se bat bine ouale, apoi se adauga substantele si se amesteca bine. Dupa care se adauga treptat mix pana coca va ajunge de consistenta unei plastiline. Apoi se fac carnatii cu ajutorul pistolului, se pun pe masa de rulat, se fierb bilele si ...GATA ! Boilesurile trebuiesc puse cateva ore la uscat, la vant si umbra. Termenul de valabilitate este de 3-5 zile, functie de temperatura si modul in care le pastram, dupa care incep sa se strice din cauza oualelor din ele. Pentru a obtine boilesuri solubile, in loc de oua putem folosi lapte de porumb si astfel boilesurile vor rezista mult mai mult, iar in apa vor actiona ca o pastila de calciu efervescent,topindu-se cam in 2 ore.

Pentru prepararea porumbului, putem folosi acceasi reteta de ingrediente , care este suficienta pentru prepararea a 3-4 kg de porumb. Mai intai trebuie fiert porumbul uscat pana incep sa crape primele boabe. Apoi se rastoarna porumbul fiert intr-o galeata cu capac, se adauga substantele, se completeaza cu apa fierbinte pana se acopera boabele, apoi se amesteca periodic timp de 24 de ore.

In speranta am mai dezlegat cate putin din "misterele boilesurilor", astept constatarile voastre de pe balta sau posibilele intrebari legate de boiles pe forumul CarpNews,la sectiunea "Senzor-Team" sau la vladut@senzor-team.ro.

                            

 

Votul dvs. Voteaza
Comentarii
 
Romitan Razvan
Sep 17, 2008
Cu cata cantitate de lapte se pot inlocui cele 20 de oua.Cam la ce pret se ridica aceasta reteta ?Frumoase capturi !
Pagini: 1
Adauga un comentariu:  
 
Reportaje - Lansari de produse si oferte speciale importatori - world news - Romania News
Copyright © 2008 CarpNews.ro